Interim financial

Interim financial is een tijdelijke financiële hulp dat een bedrijf wordt aangeboden. Door inhoudelijke kennis op het gebied van verschillende branches kan deze hulp erg waardevol zijn voor verschillende bedrijven. Er wordt gekeken naar de financiële resultaten van het bedrijf en hieruit wordt gekeken naar verbeterpunten. Er wordt veel keken naar de behaalde resultaten van het bedrijf en toekomstige vooruitzichten.

Tijdelijke finance manager

Een interim financial zoals FIQ Solutions helpt jouw bedrijf door middel van het uitbouwen van de financiële afdeling. Er worden grote richtlijnen aangelegd en nieuwe structuren voorgelegd waar een bedrijf veel profijt van kan hebben. Hiervoor wordt gekeken naar de doelen, taken en verantwoordelijkheden van het bedrijf. Er wordt hierbij een passend en logisch besturingsmodel geschetst wat zal helpen aan een betere toekomst op financieel gebied. De manager legt focus op de juiste mensen en middelen die kunnen helpen aan het gewenste doeleinden. Door deze combinatie van mensen en middelen zullen er namelijk sneller veranderingen, versnellingen en verbeteringen ontstaan in de financiële processen. Verder worden er ook vele adviezen gegeven waardoor de financiële werknemers van jouw bedrijf of organisatie zelf ook een betere actieve bijdrage kunnen leveren voor het bedrijf.

Inzet van een tijdelijk financieel management

Een tijdelijk financieel management heeft respect voor de huidige regeling op het gebied van financiën. Alle veranderingen zullen dan ook in goed overleg gaan met het vaste financiële team. Wanneer je als organisatie een extern interim financial inhuurd weten zij nog weinig van hoe huidige zaken werden geregeld binnen het bedrijf. Door hier dan een goed beeld van te laten zien. Kan het externe team dan goed met verbetermethodes komen wat zal helpen aan een betere toekomst voor de organisatie. Ook zal het de collega’s helpen bij het sneller schakelen. De tijdelijk hulp zal namelijk ook advies geven op het gebied van analyseren en het zelf sturen van financiële zaken.

Werkzaamheden financieel management

Het financieel management is volledig verantwoordelijk voor het vastleggen van financiële zaken. Ook de rapportages hiervan vallen dan onder de taken van het management. Het doel is om een goede inrichting te creëren op administratief gebied hiervan. Het gaat hierbij om het opstellen van maand-,kwartaal en jaarverslagen. Hierover wordt advies gegeven hoe dit het beste gedaan kan worden door een interim financial. Een financieel management is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld zaken als; financiële administratie; zorgt voor een goede verloop van administratieve processen en adviseert de mensen die vragen hebben over financiële controles.  

Interim financial in jouw bedrijf

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.