bedrijfsjurist

Wat is een jurist: Een jurist is iemand die met succes een universitaire studie Rechtsgeleerdheid (bachelor en master) heeft afgerond. Na voltooiing van deze studie mag de titel meester in de rechten. Een advocaat is altijd een jurist; een jurist is echter niet altijd een advocaat. Maar waarom is een jurist niet altijd een advocaat. Alle advocaten zijn dus juristen, terwijl lang niet elke jurist advocaat is. Zo is een bedrijfsjurist, een jurist bij rechtsbijstandsverzekeraars en juristen die werkzaam zijn bij het juridisch loket geen advocaat. Dat wil overigens niet zeggen dan uw zaak bij een jurist in minder goede handen zou zijn. Er zijn uiteraard ook slechte advocaten en hele goede juristen. 

wat doet een jurist

De werkzaamheden van een jurist verschillen in het algemeen niet van die van een advocaat. Net als in de advocatuur zijn juristen tegenwoordig ook vaak gespecialiseerd in een of enkele specifieke rechtsgebieden. Elke jurist doet iets anders zoals een bedrijfsjurist. Een jurist zal u juridische belangen behartigen en proberen uw juridische kwestie of het geschil tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Zo zal een jurist u om te beginnen adviseren over de sterke en zwakke kanten van uw rechtspositie. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat uw kansen en of risico´s zijn als het tot een juridische procedure mocht komen. Ook zal een jurist namens u contact onderhouden of de juridische adviseur van deze tegenpartij. En mocht het tot een procedure komen, dan zal ze jurist de processtukken opstellen, corresponderen met de gerechtelijke instanties en zal hij uw zaak bij de rechter bepleiten als het tot een zitting komt. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde juridische procedures zijn waarbij u zich verplicht moet laten bijstaan door een advocaat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een echtscheidingsprocedure. 

hoe vind ik een goede jurist

Omdat elke advocaat ook jurist is, kunt u uiteraard gebruik maken van de advocatenzoekmachine op deze site om een jurist of advocaat bij u in de regio te vinden. Uiteraard geldt ook hier dat een goede jurist niet alleen over voldoende kennis en ervaring moet beschikken om u goed bij te kunnen staan, maar zal hij of zij bij voorkeur ook een persoonlijke klik met u moeten hebben. Omdat u met een juridische adviseur minimaal enkele weken, maar soms ook maanden of zelfs jaren moet samenwerken, is het van belang dat u ook persoonlijk goed overweg kunt

Een goede bedrijfsjurist

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *